ПРОИЗВЕЖДАМЕ ЯЙЦА

в продължение на почти 30 години

Основана през 1993 г., Яцепром АД започва основната си дейност в производството на яйца в село Глухар за потребители, само с 20 000 кокошки в 1 къща. Сега капацитета ни е нараснал до 140 000 кокошки в 8 къщи и в момента работи за увеличаване на този капацитет.

През първите няколко години Яйцепром продължи да изгражда изключително успешен бизнес с яйца и с нарастването на нашите изисквания, и няколко години по-късно, изградихме собствена фабрика за смилане на фуражи, разработихме собствена рецепта, която гарантира благосъстоянието на кокошките и следователно гарантираме качеството и свежестта на нашите яйца.

През 2003 г. Яйцепром стана по-независим, като започна собствено отглеждане от еднодневни пилета до 16-седмични ярки. Заедно с нашия опит и квалифицирани ветеринарни лекари на място, това ни позволи да ги предоставим за собствени и независими ферми за полагане. Вече успяхме да персонализираме отглеждането, за да отговорим най-добре на развитието на бъдещите ни кокошки и да осигурим висок стандарт на благосъстояние за нашите първокласни ролки. Нещо повече, ние сме отделили сили за отглеждане, за да осигурим безпроблемен преход от фермата за отглеждане към дома за носене.

Контрол върху всичко, което слагаме и всяко яйце, което изпращаме

През  времето на дългосрочното ни присъствие на пазара, нашата компания се утвърди с име, отличаващо се с основната ни цел да произвеждаме безопасни, здравословни и хранителни яйца, на които потребителите да се радват и затова всяка година работим за повишаване на нивото на стандартите. През 2014 г. Яйцепром с помощта на европейски проекти стартира собствени кошари за волиери за производство на яйца клас 2 в землището на Момчилград. Кокошките имат място където да се разхождат из плевнята и да си взаимодействат помежду си и да имат кацалки, на които да нощуват, както и достатъчно място, за да опънат крилата си и да се скитат свободно. Модернизирахме оборудването в сътрудничество с „Big Dutchman“, които са един от водещите европейски производители на системи за общо животновъдство.

Всички наши яйца, произведени на място, отговарят на строги кодекси за хуманно отношение, хигиена и проследимост. В рамките на минути след пристигането директно от къщата яйцата се инспектират, сортират, опаковат, етикетират, опаковат и палетизират с капацитет 48 000 яйца на час, готови за изпращане до клиентите. Яйцата са на разположение за напускане на нашите места за опаковане същия ден, 365 дни в годината.

Днес Яйцепром опакова приблизително 800 000 яйца седмично. Нашите яйца се продават на всички видове заведения; местни магазини до регионални дистрибутори. Така че, където и когато ядете яйце Яйцепром, можете да бъдете сигурни в най-пресните, най-вкусните и здравословни яйца, снесени от най-доволните кокошки.

Яйцепром винаги се ангажира с опазването на околната среда и спомага за по-устойчиво потребление на яйца. Съвременното производство на храна разчита на комбинация от добро стопанство и нови технологии. Всяка година продължаваме да инвестираме в нови иновативни машини и оборудване.

Ако желаете да работите с Нас, моля: