Бъркани яйца

Супер вкусни бъркани яйца – Не всеки може да приготви бъркани яйца, така че решихме, че ще споделим тази рецепта от един от най-големите готвачи, които обичат яйцата. В бърканите яйца предпочитаната подходяща съставка е маслото.

Време за подготовка: 5 минути

Време за готвене: 5 минути

Общо време: 10 минути

Състав:
2 яйца от свободно отглеждане, леко разбити
Сол и прясно смлян черен пипер
20g  масло
Малко сметана
Инструкции:
Първо – тиганът се поставя на среден огън.
Подправете леко разбитите яйца със сол и черен пипер.
Добавете  маслото, и завъртете тигана така че основата и стените да се омаслят.
Когато започне да се топи и разпенва, изсипете яйцата и започнете да разбърквате.
Докато яйцата започват да се готвят, продължете да бъркате, достигайки в ъглите на тигана със заострения край на лъжицата.
Бъдете търпеливи и продължете да бъркате, докато три четвърти от яйцето не стане кремообразна твърда маса. В този момент махнете тигана от котлона и добавете останалото масло (около чаена лъжичка).
Добавете намек за лукс с малко сметана или дори резенчета от пушена сьомга. Яйцата ще продължат да се готвят в топлината на тигана, докато не остане течност. Сервирайте бързо. И това е всичко!

Перфектно поширани яйца

R2

Перфектно приготвеното поширано яйце е трудно за приготвяне. Нашата рецепта ще ви помогне да създадете копринено гладко поширано яйце за нула време. Сервирано върху горещ препечен хляб с пукнатина, черен пипер, това е най-чистата и естествена закуска. Може да е малко сложно да се оправиш, така че имаме някои правила за безопасност, които ще ти помогнат да се усъвършенстваш:

Време за подготовка: 5 минути

Време за готвене: 3 минути

Общо време: 8 минути

Съставки

Големи  свободно отглеждани или органични яйца

Инструкции
Напълнете широка тенджера тип гювеч с вряща вода от чайника.
Оставете да ври леко на умерен огън и подправете с щипка морска сол.
Сложете съдържанието на   яйцето в чаша.
Внимателно изсипете яйцето в кипящата вода с едно движение на течност.
Ще видите, че вашето яйце започва да се готви веднага – не се притеснявайте, ако краищата изглеждат малко изцапани. Наистина мекото поширано яйце трябва да отнеме около 2 минути, а мекото да се стегне – 4 минути (зависи от размера на яйцето и дали го използвате направо от хладилника).
За да проверите дали е готово, внимателно извадете яйцето си от тигана с решетъчна лъжица и го натиснете с чаена лъжичка. Ако е прекалено меко (използвайте инстинктите си), върнете го в тигана и му дайте минута или повече, за да се стегне.
Когато вашето яйце е готово, извадете го с решетъчната лъжица и го поставете върху малко кухненска хартия, за да изсъхне.
Сервирайте с горещ препечен хляб и поръсване с морска сол и черен пипер.

СЪВЕТИ: Преди да започнете, не забравяйте да купите възможно най-пресните яйца. Можете да разберете дали едно яйце е прясно, като го счупите в чинийка. Ако жълтъкът се изправи и бялото не е воднисто, то е прясно. Важно е също така да доведете водата да къкри леко, но не и да кипи – ако водата е твърде вряща, яйцата ви няма да се готвят правилно.

Палачинка

Няма нужда от извинение   за да се наслаждаваме на това ястие целогодишно, оригинална рецепта от нас

Съставки
110g обикновено брашно
щипка сол
2 големи яйца
200мл обезмаслено мляко, смесено с 75мл вода
50гр масло
Топинг идеи
Лимонов сок и захар
Шоколадов спред
Филийки банан и сметана
Пресни плодове и гръцко кисело мляко
кленов сироп
златен сироп
Фъстъчено масло и конфитюр
Сирене и шунка
Сметана и сирене

R3

Инструкции
Пресейте брашното и солта в голяма купа за смесване.
Сега направете кладенче в центъра на брашното и разбийте яйцата в него. След това започнете да разбивате яйцата с помощта на електрическа бъркалка или балон – включвайки всички парченца брашно от около ръба на купата, докато правите това. Когато сместа започне да се сгъстява, постепенно добавяйте малки количества от сместа от мляко и вода, като все още разбивате (не се притеснявайте за никакви бучки, тъй като в крайна сметка те ще изчезнат, докато бъркате).
Когато цялата течност бъде добавена, използвайте гумена шпатула, за да изстържете неуловимите парченца брашно от около ръба в центъра, след това разбъркайте още веднъж, докато тестото стане гладко, с консистенция на тънка сметана.
Сега разтопете маслото в тигана. 2 супени лъжици от него в тестото и го разбъркайте, след това изсипете останалото в купа и го използвайте, когато е необходимо, за намазване на тигана, като използвате  кухненска хартия, за да го размажете.
Сегазагрейте тигана, след това намалете нагряването до средно и за начало направете тестова палачинка, за да видите дали използвате правилното количество тесто.